W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust 1 ustawy Pzp., tj. 1.Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeśli przepisy prawa nakładają taki obowiązek ich posiadania. Zamawiający uzna ten warunek za spełniony przez Wykonawcę jeśli Wykonawca dołączy do swojej oferty oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postepowaniu (wg. Załącznika nr 2 do SIWZ) Ocena spełnienia tego warunku odbędzie się wg kryteriów „spełnia/nie spełnia” 2. Posiadają wiedzę i doświadczenie, niezbędne do wykonania przedmiotu niniejszego zamówienia. Zamawiający uzna ten warunek za spełniony przez Wykonawcę jeśli Wykonawca oprócz złożenia oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postepowaniu (wg. Załącznika nr 2 do SIWZ) wykaże się należytym zrealizowaniem lub realizowaniem minimum jednej usługi dla placówki służby zdrowia, polegającej na jednoczesnym przygotowaniu wyżywienia dla: a) minimum 150 osób - jeśli wykonawca składa swoją ofertę w zakresie Pakietu nr 1 lub łącznie w zakresie Pakietu nr 1 i Pakietu nr 2, b) minimum 50 osób – jeśli wykonawca składa swoją ofertę tylko w zakresie Pakietu nr 2 w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, w tym celu składając wykaz, zgodny ze wzorem w załączniku nr 6 do SIWZ, wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych usług (minimum 1 usługa) dla placówek służby zdrowia, polegających na jednoczesnym przygotowaniu wyżywienia dla: 1) minimum 150 osób - jeśli wykonawca składa swoją ofertę w zakresie Pakietu nr 1 lub łącznie w zakresie Pakietu nr 1 i Pakietu nr 2, 2) minimum 50 osób – jeśli wykonawca składa swoją ofertę tylko w zakresie Pakietu nr 2 w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców (podmiotów) na rzecz których usługi były wykonywane, wraz z załączeniem dowodów (np. referencje) potwierdzających, że usługi te zostały wykonane lub są wykonywane należycie. Ocena spełnienia tego warunku odbędzie się wg kryteriów „spełnia/nie spełnia” 3. Dysponują potencjałem technicznym niezbędnym do wykonania przedmiotu niniejszego zamówienia. Zamawiający uzna ten warunek za spełniony przez Wykonawcę jeśli Wykonawca oprócz złożenia oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postepowaniu (wg. Załącznika nr 2 do SIWZ), wykaże się umiejętnością sporządzania jadłospisów w tym celu składając przykładowy jadłospisy na cały tydzień (7 dni) dla diety podstawowej i diety łatwo strawnej Ocena spełnienia tego warunku odbędzie się wg kryteriów „spełnia/nie spełnia” 4. Dysponują osobami zdolnymi do wykonania przedmiotu niniejszego zamówienia. Zamawiający uzna ten warunek za spełniony przez Wykonawcę jeśli Wykonawca oprócz złożenia oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postepowaniu (wg. Załącznika nr 2 do SIWZ) wykaże, że dysponuje osobą lub osobami, które posiadają stosowne uprawnienia do pracy dietetyka, w tym celu składając wykaz dietetyków Wykonawcy (minimum 1 osoba), którzy będą uczestniczyć w wykonywaniu niniejszego zamówienia i którzy posiadają stosowne uprawnienia do pracy dietetyka, zgodny z załącznikiem nr 7 do SIWZ Ocena spełnienia tego warunku odbędzie wg kryteriów „spełnia/nie spełnia” 5. Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej pozwalającej na realizacje przedmiotu niniejszego zamówienia. Zamawiający uzna ten warunek za spełniony przez Wykonawcę jeśli Wykonawca oprócz złożenia oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postepowaniu (wg. Załącznika nr 2 do SIWZ) wykaże, że posiada środki finansowe w wysokości co najmniej 70.000,00 PLN, lub zdolność kredytową w wysokości co najmniej 70.000,00 PLN, w tym celu składając informację z banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo – kredytowej, w których Wykonawca posiada rachunek, potwierdzającą wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową Wykonawcy na kwotę nie niższą 70.000,00 pln, wystawioną nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, oraz wykaże, że posiada aktualne i opłacone ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem niniejszego zamówienia, na kwotę nie niższą niż 300.000 PLN, obejmujące min. szkody będące następstwem żywienia zbiorowego, w tym celu składając aktualną i opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem niniejszego zamówienia, na kwotę nie niższą niż 300.000 PLN, wraz z dowodem opłacenia składki ubezpieczeniowej, o ile fakt jej opłacenia nie został odnotowany na dokumencie ubezpieczeniowym. Ubezpieczenie nie może zawierać wyłączeń szkód będących następstwem żywienia zbiorowego. Ocena spełnienia tego warunku odbędzie się wg kryteriów „spełnia/nie spełnia” |